Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Wielrennen

Niemand kan Laporte volgen in sprint in Circuit de Wallonie

Niemand kan Laporte volgen in sprint in Circuit de Wallonie

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2 uur van de wedstrijd niemand weg. En dat lag zeker niet aan een gebrek aan aanvallen.   Als er dan toch eens vijf volhouders konden ontsnappen, was hun vlucht geen lang leven beschoren. Coolen, Delacroix, De Poorter, Germani en Taminiaux werden snel weer ingerekend.    Pas na een opeenvolging van kleine beklimmingen, kwam er beweging vooraan. Een elitegroep, met onder meer Naesen, Wellens en Wallays, scheurde zich los. Maar opnieuw zette het peloton snel orde op zaken.   Henri Vandenabeele, uit het opleidingsteam van DSM, gaf nog niet op, maar ook zijn tweede vluchtpoging hield niet stand. Het peloton moest en zou een sprint hebben in Charleroi.   AG2R-Citroën zette alles op Marc Sarreau, Lotto-Soudal op Gerben Thijssen, maar in de eindsprint stond geen maat op topfavoriet Christophe Laporte. De Fransman van Cofidis, 1 van de 4 WorldTour-ploegen in Wallonië, haalde landgenoot Sarreau eenvoudig in en triomfeerde.    Tim Merlier, die momenteel het mooie weer maakt in de Giro, blijft leider in de Bingoal Cycling Cup. De sprintbom won eerder Le Samyn en de GP Monseré. Christophe Laporte is de sterkste spurter in Circuit de Wallonie Rituitslag Circuit de WallonieRituitslag Circuit de Wallonie  naam1Christophe Laporte2Marc Sarreau3Laurence Pithie4Stanislaw Aniolkowski5Søren Wærenskjold6Martijn Budding7Stan Van Tricht8Florian Vermeersch9Daniel McLay10Matthew Bostock Fase per fase 17:5717 uur 57. 2 Belgen in top 10. Stan Van Tricht en Florian Vermeersch staan op de 7e en 8e plek als eerste Belgen. .2 Belgen in top 10Stan Van Tricht en Florian Vermeersch staan op de 7e en 8e plek als eerste Belgen. 17:5417 uur 54. Uitslag:. 1. Laporte 2. Sarreau 3. Pithie .Uitslag:1. Laporte2. Sarreau3. Pithie 17:5417 uur 54. Laporte haalt het met overschot. Topfavoriet Christophe Laporte haalt het eenvoudig in de sprint. Marc Sarreau (AG2R-Citroën) wordt voorbij gevlamd. .Laporte haalt het met overschotTopfavoriet Christophe Laporte haalt het eenvoudig in de sprint. Marc Sarreau (AG2R-Citroën) wordt voorbij gevlamd. 17:5317 uur 53. AG2R-Citroën komt op kop. Arkéa-Samsic volgt gezwind. .AG2R-Citroën komt op kop. Arkéa-Samsic volgt gezwind. 17:52Laatste kilometer. De sprint wordt aangetrokken. Wie haalt het? . 17 uur 52. Laatste kilometerDe sprint wordt aangetrokken. Wie haalt het? 17:5117 uur 51. Gerben Thijssen is het speerpunt van Lotto-Soudal, Amaury Capiot wordt op sleeptouw genomen door Arkéa-Samsic. .Gerben Thijssen is het speerpunt van Lotto-Soudal, Amaury Capiot wordt op sleeptouw genomen door Arkéa-Samsic. 17:4817 uur 48. De mannen van Christophe Laporte (Cofidis), in principe de snelste man in het peloton, verzamelen zich rond de Fransman. De favoriet lijkt er helemaal klaar voor. .De mannen van Christophe Laporte (Cofidis), in principe de snelste man in het peloton, verzamelen zich rond de Fransman. De favoriet lijkt er helemaal klaar voor. 17:4317 uur 43. Het peloton heeft de laatste avonturiers bij de lurven gevat, Lotto-Soudal controleert nu de wedstrijd. Stan Dewulf moet wel lossen na al het harde labeur. .Het peloton heeft de laatste avonturiers bij de lurven gevat, Lotto-Soudal controleert nu de wedstrijd. Stan Dewulf moet wel lossen na al het harde labeur. 17:3317 uur 33. Nog 2 leiders. Moniquet is ingelopen, Page en Vandenabeele zijn de enige overlevenden. Het peloton nadert nu al tot op 20 seconden en we hebben nog een plaatselijke ronde voor de boeg. De sprinters smeren hun kuiten alvast in. .Nog 2 leidersMoniquet is ingelopen, Page en Vandenabeele zijn de enige overlevenden. Het peloton nadert nu al tot op 20 seconden en we hebben nog een plaatselijke ronde voor de boeg. De sprinters smeren hun kuiten alvast in. 17:2317 uur 23. Het versnellingsapparaat van Vandenabeele is met een kleine tik weer hersteld. Page en Moniquet zijn de jongeling van het ontwikkelingsteam van DSM nog niet kwijt. .Het versnellingsapparaat van Vandenabeele is met een kleine tik weer hersteld. Page en Moniquet zijn de jongeling van het ontwikkelingsteam van DSM nog niet kwijt. 17:1317 uur 13. Henri Vandenabeele roept al even hulp in van de volgwagen, nu is duidelijk waarom. Zijn versnellingsapparaat is stuk en hij moet op het grote blad rijden. Zo blaast hij zijn benen op. .Henri Vandenabeele roept al even hulp in van de volgwagen, nu is duidelijk waarom. Zijn versnellingsapparaat is stuk en hij moet op het grote blad rijden. Zo blaast hij zijn benen op. 17:1017 uur 10. Plaatselijke ronde. De renners rijden een buitenwijk van Charleroi binnen en beginnen nu aan 3 plaatselijke rondes van ruim 10 kilometer. De drie koplopers hebben 50 seconden voorsprong. .Plaatselijke rondeDe renners rijden een buitenwijk van Charleroi binnen en beginnen nu aan 3 plaatselijke rondes van ruim 10 kilometer. De drie koplopers hebben 50 seconden voorsprong. 17:0617 uur 06.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1392856072759746562 17:0317 uur 03. Ook Sylvain Moniquet, de 23-jarige pion van Lotto-Soudal, draait goed mee voorin. Twee Belgische talenten in de voorhoede van het Circuit de Wallonie. .Ook Sylvain Moniquet, de 23-jarige pion van Lotto-Soudal, draait goed mee voorin. Twee Belgische talenten in de voorhoede van het Circuit de Wallonie. 17:0117 uur 01. Drie avonturiers. Het elitegroepje is nog maar tot de orde geroepen en daar is al een nieuwe aanval. Moniquet, Vandenabeele en Page sprokkelen een halve minuut bij elkaar. Het is vooral uitkijken naar Henri Vandenabeele, een talent uit het ontwikkelingsteam van Team DSM. .Drie avonturiersHet elitegroepje is nog maar tot de orde geroepen en daar is al een nieuwe aanval. Moniquet, Vandenabeele en Page sprokkelen een halve minuut bij elkaar. Het is vooral uitkijken naar Henri Vandenabeele, een talent uit het ontwikkelingsteam van Team DSM. 16:5116 uur 51. Swift en Healy hebben de rode loper uitgerold voor het peloton, dat tot op een zucht van de kopgroep nadert. Moet alles weer vanaf nul beginnen met nog 45 kilometer te gaan? .Swift en Healy hebben de rode loper uitgerold voor het peloton, dat tot op een zucht van de kopgroep nadert. Moet alles weer vanaf nul beginnen met nog 45 kilometer te gaan? 16:4916 uur 49. Mooie kopgroep. Heel wat mooi Belgisch volk in de kopgroep van 14 renners: Naesen, Wallays, De Tier, Vandenabeele, Wellens, … .Mooie kopgroepHeel wat mooi Belgisch volk in de kopgroep van 14 renners: Naesen, Wallays, De Tier, Vandenabeele, Wellens, … 16:4916 uur 49. Connor Swift en Ben Healy merken dat de goede groep gaan vliegen is en maken de oversteek naar de kopgroep.  .Connor Swift en Ben Healy merken dat de goede groep gaan vliegen is en maken de oversteek naar de kopgroep.  16:4716 uur 47.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1392851674981666816 16:4016 uur 40. Als ze elkaar in deze groep goed begrijpen, zijn ze weg. Carl Berteele, commentator.Als ze elkaar in deze groep goed begrijpen, zijn ze weg.Carl Berteele, commentatoralles weergeven ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleiderde13/05 13u35/>Mont sur Marchienne (Charleroi) – Marcinelle (Charleroi)194 kmChristophe Laporte

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

voetbal

Jacob Bruun Larsen kwam bij Hoffenheim niet veel aan spelen toe in de Bundesliga. Er werd naar een oplossing gezocht voor de de Deense...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement