Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Lewis Hamilton neemt zijn prooi Max Verstappen te grazen in de slotrondes

Lewis Hamilton neemt zijn prooi Max Verstappen te grazen in de slotrondes

Ruim verslag van de GP Formule 1 van Spanje Start: Verstappen op en over Hamilton Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben de autosportfans opnieuw een vermakelijk duel geserveerd. Dat begon al in de eerste rechte lijn.   Hamilton vertrok voor de 100e keer in zijn carrière vanaf de pole, maar die moest hij snel afgeven. Verstappen dook meteen in zijn slipstream en ging hem voorbij in de eerste bocht. Trage pitstop Verstappen Het team van Max Verstappen mikte op 1 wisselbeurt in Barcelona, maar die verliep niet volgens plan. De vliegende machine stond 4,2 seconden stil. Een eeuwigheid voor pitstopkampioen Red Bull.   Na de pitstop van Lewis Hamilton kwam de Nederlander wel weer aan de leiding. Hamilton geraakt niet meteen voorbij Verstappen Het duurde niet lang of Lewis Hamilton kroop onder de achtervleugel van Max Verstappen. Hem te grazen nemen, was een ander paar mouwen. Verstappen verdedigde sterk in zijn Red Bull. Verstappen kansloos na tweede pitstop Hamilton Mercedes haalde dan maar het handboek “Strategie voor kampioenen” uit de schuif. Het devies: monteer verse – en dus snellere – banden op de zwarte auto.   Het bleek de goeie zet. Per ronde maakte Hamilton een seconde of meer goed op zijn grote rivaal Max Verstappen. “Ik geloof er niet in dat we dit tot het einde volhouden”, sprak de laatste. Verstappen plooit in de finale Max Verstappen kreeg gelijk. Op 6 rondes van het einde had hij geen verhaal tegen de Mercedes van Lewis Hamilton. De wereldkampioen boekte zijn 3e zege van het seizoen (op 4 races) en zijn 5e op een rij in Spanje. In het WK leidt hij met 14 punten voorsprong op Verstappen.   De Nederlander beperkte de schade nog door toch een tweede keer te wisselen en de snelste ronde uit zijn Red Bull te persen. “Het is wat het is, Hamilton ging gewoon sneller”, zei Verstappen achteraf. Net als vorige week in Portugal mocht Valtteri Bottas mee het podium op. Hij had tijdens de race ploegmaat Hamilton (netjes) laten passeren. uitslag GP van Spanje   rijder chrono 1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 1u33’07″680 2. Max Verstappen (Ned-Red Bull) * op 15″841 3. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes) 26″610 4. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 1’03″671 5. Sergio Pérez (Mex-Red Bull)  1″13″768 6. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren) 1’14″670 7. Carlos Sainz jr. (Spa-Ferrari) 1 ronde 8. Lando Norris (GBr-McLaren)  1 ronde 9. Esteban Ocon (Fra-Alpine) 1 ronde 10. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) 1 ronde 11. Lance Stroll (Can-Aston Martin) 1 ronde 12. Kimi Räikkönen (Fin-Alfa Romeo) 1 ronde 13. Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin) 1 ronde 14. George Russell (GBr-Williams) 1 ronde 15. Antonio Giovinazzi (Ita-Alfa Romeo) 1 ronde 16. Nicholas Latifi (Can-Williams) 1 ronde 17. Fernando Alonso (Spa-Alpine) 1 ronde 18. Mick Schumacher (Dui-Haas)  2 rondes 19. Nikita Mazepin (Rus-Haas) 2 rondes   * = snelste ronde  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement