Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Hamilton is Verstappen te snel af in deel 3 van titelstrijd in Formule 1

Hamilton is Verstappen te snel af in deel 3 van titelstrijd in Formule 1

Safety car houdt Hamilton maar even tegen In tegenstelling tot vorig jaar leek de openingsronde in Portimaõ zonder brokken te verlopen, maar dat was buiten Räikkönen gerekend. De Fin reed zijn voorvleugel stuk op ploegmaat Giovinazzi en de safety car moest uitrukken.   Van die herstart profiteerde Verstappen om Hamilton te grazen te nemen, maar de wereldkampioen sloeg enkele ronden later terug. En even later legde Bottas Hamilton weinig in de weg bij zijn aanval op de leidersplaats. Verstappen verrast Bottas meteen na zijn pitstop Met Hamilton op 1, Bottas op 2 en Verstappen op 3 kon het tactisch steekspel beginnen. Dankzij de pitstops van de top 3 kwam Sergio Perez op zijn oude banden aan de leiding, maar het belangrijkste gebeurde achter Perez’ rug.   Verstappen verraste Bottas meteen na de pitstops en kon de Fin afhouden in de strijd om de tweede plaats. Hij kreeg daarbij een beetje hulp door een uitlaatprobleem van Bottas.    Hamilton liet het allemaal niet aan zijn hart komen en snelde voorbij Perez (die terugviel naar plaats 4) naar de overwinning. Voor de zevenvoudige wereldkampioen is het al zijn 97e GP-zege.   In de slotronden was er nog een extra tactisch steekspel tussen Red Bull en Mercedes om de snelste ronde en het extra WK-punt. Verstappen leek dat te pakken, maar zijn rondetijd werd geschrapt, omdat hij te wijd ging in bocht 14. Wat moet u nog onthouden? Lando Norris blijft op de derde plaats in de WK-stand, dankzij zijn vijfde plaats in Portugal. Zijn ploegmaat Daniel Ricciardo rukte in zijn McLaren op van plaats 16 naar 9. Lachende gezichten in de garages van Alpine, want Esteban Ocon en Fernando Alonso eindigden allebei in de punten: op plaats 7 en 8. In de achtergrond heeft Mick Schumacher een kleine persoonlijke overwinning behaald. Hij eindigde voor Nicholas Latifi (Williams) op plaats 17. Het is de eerste GP dat de twee Haas-auto’s niet als laatste eindigen. Korte reactie van Hamilton en Verstappen Uitslag GP van Portugal 1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 306 km in 1u34’31″421 2. Max Verstappen (Ned-Red Bull) op 29″148 3. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes) 33″530 4. Sergio Perez (Mex-Red Bull) 39″735 5. Lando Norris (GBr-McLaren) 51″369 6. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 55″781 7. Esteban Ocon (Fra-Alpine) 1’03″749 8. Fernando Alonso (Spa-Alpine) 1’04″808 9. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren) 1’15″369 10. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) 1’16″463 11. Carlos Sainz jr (Spa-Ferrari) 1’18″955 12. Antonio Giovinazzi (Ita-Alfa Romeo) op 1 ronde 13. Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin) 1 ronde 14. Lance Stroll (Can-Aston Martin) 1 ronde 15. Yuki Tsunoda (Jap-AlphaTauri) 1 ronde 16. George Russell (GBr-Williams) 1 ronde 17. Mick Schumacher (Dui-Haas) 2 ronden 18. Nicholas Latifi (Can-Williams) 2 ronden 19. Nikita Mazepin (Rus-Haas) 2 ronden

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement