Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Wielrennen

Van Vleuten wint na 10 jaar opnieuw de Ronde, pech voor Kopecky

Van Vleuten wint na 10 jaar opnieuw de Ronde, pech voor Kopecky

De Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen in een notendop Sleutelmoment: Op de Paterberg achtte Annemiek van Vleuten haar moment gekomen en blies ze de tegenstand weg. De 13 eenzame kilometers nadien waren afzien, maar de Europese kampioene hield moedig stand. Verliezer van de dag (1): Nét voor de Oude Kwaremont had Lotte Kopecky materiaalpech en moest ze een fiets van haar ploeggenote nemen. Einde wedstrijd voor de Belgische kampioene.  Verliezer van de dag (2): Voor Marianne Vos ging het veel te snel op de Oude Kwaremont, toen Anna van der Breggen versnelde. De Nederlandse had ongetwijfeld gehoopt op meer. Maar ook de wereldkampioene had geen antwoord meer in de achtervolging. Winnares van de dag: Geen twijfel mogelijk: Annemiek van Vleuten wint 10 jaar na haar eerste (en enige) Ronde van Vlaanderen-zege opnieuw, en meteen voor haar nieuwe team Movistar. Sterke Van Vleuten gaat er vandoor op de Paterberg Pech voor Kopecky, Vos lost en Van Vleuten knalt weg Het was een lastige dag voor wie had gehoopt op de vroege vlucht, want iedereen die het probeerde, werd telkens weer genadeloos opgeslokt door het peloton.   Met z’n allen trokken ze de achtereenvolgens de kasseistroken en hellingen over. Maar dat kostte krachten, want de vrouwen van Movistar maakten er een uitputtingsslag van. Een slag die Marianne Vos haar benen deed ontploffen.   Want op de Oude Kwaremont zette wereldkampioene Anna van der Breggen zich op kop, het tempo ging enorm de hoogte in. Marianne Vos voelde de benen vol lopen en moest lossen.   Ook Lotte Kopecky haar wedstrijd was toen al gereden, maar dat was nog net voor de Oude Kwaremont. De Belgische kampioene had materiaalpech, moest de fiets van ploeggenote Paladin nemen, maar toen was haar wedstrijd al gereden.   Wachten op de Paterberg dan maar voor dé uiteindelijke beslissing. Annemiek van Vleuten knalde er weg van iedereen, de rest stond zowaar bijna stil. Met de wind in de rug stoomde de Europese kampioene naar haar tweede zege in de Ronde van Vlaanderen.   Achter Van Vleuten bleef het opvallend stil. Niemand kon of wou reageren, iedereen maakte zich op voor een sprint voor de tweede plek. Dat werd een klus voor Lisa Brennauer, voor Gracie Brown. Van Vleuten: “De Ronde staat al jaren in mijn agenda” “Hier had ik al zo lang op gehoopt”, reageerde een dolblije Annemiek van Vleuten. “De Ronde van Vlaanderen staat al jaren in het rood in mijn agenda.”   Na haar aanval op de Kanarieberg liet de Nederlandse zich snel weer uitzakken. “De wind zat niet mee”, sprak ze, “daarom had ik mijn aanval afgebroken.”   “Daarna moest ik me telkens inhouden. De Paterberg wilde ik wel absoluut als eerste opdraaien. Er volgden nog 13 lange kilometers, maar gelukkig werd ik goed begeleid vanuit de auto.   “Leeftijd is maar een getal, op haar 38e is Van Vleuten nog altijd wereldtop. “Ik krijg soms de vraag wanneer ik stop, maar met een nieuwe ploeg houd ik het leuk voor mezelf.”   “Movistar had ook nooit een topklassieker gewonnen. Dat gaan we dus sowieso vieren”, besloot Van Vleuten die de komende weken ook wil uitpakken in de Ardennen. Kopecky: “Mijn ketting viel eraf, ik had echt goede benen” “Mijn ketting viel eraf langs binnen”, zegt Kopecky. “Ik probeerde ze door te schakelen er nog op te leggen, maar dat lukte niet.”   “Dan wisselde ik nog van fiets met een ploeggenote, maar je weet dat je op de Oude Kwaremont vooraan moet zitten, daar ging het sowieso scheuren.”   “Ik had echt goede benen vandaag. De ploeg reed een goede wedstrijd, we zaten vooraan waar het moest, we kunnen ons niets verwijten. Pech heb je niet in de hand.”   Over winnares Van Vleuten: “Die verslijt maar niet, hé. Dat is eigenlijk wel mooi om te zien”, aldus Kopecky. Van der Breggen: “We hebben geprobeerd, soms win je en soms verlies je” Uttrup Ludwig: “Niet iedereen gaf alles in de achtervolging” Rituitslag Ronde van Vlaanderen vrouwenRituitslag Ronde van Vlaanderen vrouwen  naam1Annemiek van Vleuten2Lisa Brennauer3Grace Brown4Elisa Longo Borghini5Demi Vollering6Marta Cavalli7Cecilie Uttrup Ludwig8Anna van der Breggen9Marlen Reusser10Brodie Chapman Fase per fase 18:1818 uur 18.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1378743802056282115 18:1618 uur 16. Brennauer op twee, Brown op drie. De snelste van de achtervolgers pakt logisch de tweede plek. Brennauer houdt een fietslengte over op de nummer drie, Brown.  .Brennauer op twee, Brown op drieDe snelste van de achtervolgers pakt logisch de tweede plek. Brennauer houdt een fietslengte over op de nummer drie, Brown.  18:1518 uur 15. Annemiek van Vleuten steekt de armen in de lucht! Een knallende versnelling op de Paterberg was voldoende voor Annemiek van Vleuten, die nadien nog 13 kilometer vol solo doorstoomde. De Europese kampioene steekt de handen in de lucht, een meer dan verdiende zege! .Annemiek van Vleuten steekt de armen in de lucht!Een knallende versnelling op de Paterberg was voldoende voor Annemiek van Vleuten, die nadien nog 13 kilometer vol solo doorstoomde. De Europese kampioene steekt de handen in de lucht, een meer dan verdiende zege! 18:14Laatste kilometer. En Van Vleuten lijkt 10 jaar na haat eerste en enige Ronde-zege op weg naar nummer twee! . 18 uur 14. Laatste kilometerEn Van Vleuten lijkt 10 jaar na haat eerste en enige Ronde-zege op weg naar nummer twee! 18:1318 uur 13. Nog 2 kilometer! Mogen we stilaan de naam van Van Vleuten opschrijven? Nog 2 kilometer te gaan en de voorsprong bedraagt 19 seconden. Dat lijkt binnen. .Nog 2 kilometer!Mogen we stilaan de naam van Van Vleuten opschrijven? Nog 2 kilometer te gaan en de voorsprong bedraagt 19 seconden. Dat lijkt binnen. 18:1318 uur 13. Het lijkt alsof ze niet durven. Ine Beyen.Het lijkt alsof ze niet durvenIne Beyen 18:1218 uur 12. Dat er niemand iets probeert in de achtervolging is wel heel opvallend. Ook Italiaans kampioene Longo Borghini houdt de benen stil. .Dat er niemand iets probeert in de achtervolging is wel heel opvallend. Ook Italiaans kampioene Longo Borghini houdt de benen stil. 18:1018 uur 10. Van Vleuten heeft geluk dat er geen tegenwind staat op dit laatste stuk. Ruben Van Gucht.Van Vleuten heeft geluk dat er geen tegenwind staat op dit laatste stukRuben Van Gucht 18:0918 uur 09. Nog 5 kilometer. En de voorsprong van Van Vleuten bedraagt nog steeds maar 11 seconden. Met het grote mes lijkt het erop dat het niet vooruit gaat, maar het gaat razendsnel! .Nog 5 kilometerEn de voorsprong van Van Vleuten bedraagt nog steeds maar 11 seconden. Met het grote mes lijkt het erop dat het niet vooruit gaat, maar het gaat razendsnel! 18:0818 uur 08. Van Vleuten voor haar tweede Ronde? Het is al van 2011 geleden dat ze de Ronde van Vlaanderen nog eens kon winnen. Op een sprint hoefde de Nederlandse niet te rekenen, dus deze solo afronden is de enige optie! .Van Vleuten voor haar tweede Ronde?Het is al van 2011 geleden dat ze de Ronde van Vlaanderen nog eens kon winnen. Op een sprint hoefde de Nederlandse niet te rekenen, dus deze solo afronden is de enige optie! 18:059″. Van Vleuten zal er nog voor mogen knokken, want haar voorsprong is gezakt naar 9 seconden.  . 18 uur 05. 9″Van Vleuten zal er nog voor mogen knokken, want haar voorsprong is gezakt naar 9 seconden.  18:0518 uur 05. Uttrup Ludwig haalt het grote mes naar boven en zet mee de achtervolging in.  .Uttrup Ludwig haalt het grote mes naar boven en zet mee de achtervolging in.  18:0318 uur 03. SD-Worx moet het doen. SD-Worx heeft met Vollering en Van der Breggen de beste kaarten in de achtervolging en moet dus volop aan de bak.  .SD-Worx moet het doenSD-Worx heeft met Vollering en Van der Breggen de beste kaarten in de achtervolging en moet dus volop aan de bak.  18:0212″. Van Vleuten heeft 12 seconden bij elkaar gereden, maar achter haar draait het intussen goed rond. Houdt ze het vol? Nog 11 kilometer! . 18 uur 02. 12″Van Vleuten heeft 12 seconden bij elkaar gereden, maar achter haar draait het intussen goed rond. Houdt ze het vol? Nog 11 kilometer! 18:0218 uur 02. Bovenop de Paterberg zien we Kopecky in het groepje met Marianne Vos. Brute pech dus voor de Belgische kampioene, die er een knappe inhaalrace heeft opzitten. .Bovenop de Paterberg zien we Kopecky in het groepje met Marianne Vos. Brute pech dus voor de Belgische kampioene, die er een knappe inhaalrace heeft opzitten. 18:0118 uur 01. Ze is vertrokken, Annemiek van Vleuten. Ine Beyen.Ze is vertrokken, Annemiek van VleutenIne Beyen 18:0018 uur .Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1378739242348773380 17:5917 uur 59. Van Vleuten solo. Annemiek van Vleuten laat haar zeven metgezellen achter zich en probeert het solo. Van der Breggen, Longo Borghini, Vollering, Uttrup Ludwig, Chapman, Brennauer en Brown moeten achtervolgen. .Van Vleuten soloAnnemiek van Vleuten laat haar zeven metgezellen achter zich en probeert het solo. Van der Breggen, Longo Borghini, Vollering, Uttrup Ludwig, Chapman, Brennauer en Brown moeten achtervolgen. 17:58Paterberg. Hier moet het gebeuren: de Paterberg. Van Vleuten geeft meteen het volle pond vanaf de voet en pakt een paar meter. Ze moet zich even staande houden aan de nadarhekken, maar snelt gewoon voort. Wie kan er naartoe? . 17 uur 58. PaterbergHier moet het gebeuren: de Paterberg. Van Vleuten geeft meteen het volle pond vanaf de voet en pakt een paar meter. Ze moet zich even staande houden aan de nadarhekken, maar snelt gewoon voort. Wie kan er naartoe? 17:5717 uur 57.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1378738475969679363alles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement