Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Wielrennen

Snelle en sluwe Marianne Vos voegt Gent-Wevelgem toe aan haar erelijst

Snelle en sluwe Marianne Vos voegt Gent-Wevelgem toe aan haar erelijst

Bekijk de slotkilometer:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Koers begint pas na 2e keer Kemmel

Advertisement. Scroll to continue reading.

De 10e editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen beleefde een openingsfase waarin bijzonder weinig gebeurde. De wind blies enorm hard en iedereen was op zijn hoede voor wat nog komen moest. Een vlucht van de dag kwam er nooit.

Het peloton brak enkele keren in verschillende stukken bij de passages in De Moeren, maar voor een echte afscheiding zorgde dat niet. Het was wachten op de 2e beklimming van de Kemmelberg vooraleer de koers echt openbarstte.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Elisa Longo Borghini schakelde 2 tanden groter en gaf er op de kasseien van de Kemmel “een ferme lap” op. Een elitegroepje met onder meer nog Lotte Kopecky en Marianne Vos vormde zich in de afdaling. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Achteraan stond de deur open en Jolien D’hoore zakte er onverwacht helemaal door. De viervoudige Belgische kampioene kende een off-day en moest al heel snel passen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

VIDEO: Longo Borghini valt stevig aan op de Kemmelberg, D'hoore zakt helemaal weg

Advertisement. Scroll to continue reading.

Longo Borghini probeert, maar Vos triomfeert

Vooraan was de samenwerking al snel zoek en een grote groep van een 25-tal rensters kon de aansluiting maken met Kopecky en co.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Maar een bocht naar rechts zorgde ervoor dat de kopgroep opnieuw in 1.000 stukjes brak. De wind duwde hard in de zij en de vrouwen van Trek-Segafredo zetten het op de kant, waardoor een zevental rensters kon wegrijden.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Longo Borghini had in de kopgroep nog 2 ploeggenotes bij zich en de Italiaanse kampioene rook haar kans. Ze ging er alleen vandoor, enkel haar landgenote Soraya Paladin kon volgen. In het achtervolgende groepje kon het duo rekenen op uitstekend afstoppingswerk en in een mum van een tijd hadden ze een voorsprong van een halve minuut.

 
In de achtergrond kwam het opnieuw allemaal samen: de jacht op de 2 koploopsters was geopend. Uiteindelijk strandde het Italiaanse onderonsje pas in de slotkilometer.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Op meer dan 300 meter van de streep kwam Marianne Vos als een duivel uit een doosje uit het peloton (of wat daar van over was) en sprintte ze oppermachtig naar de zege.

Lotte Kopecky zat uitstekend in haar wiel, maar verder dan haar achterwiel kwam ze niet. De Belgische kampioene werd knap 2e. Lisa Brennauer mocht ook nog plaatsnemen op het podium.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Voor Marianne Vos is dit haar eerste overwinning van het seizoen, na enkele mooie ereplaatsen in de Trofeo Alfredo Binda en de Strade Bianchi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Marianne Vos: “Dit geeft veel vertrouwen voor de komende koersen”

“Zeker in een koers als Wevelgem kan er vanalles gebeuren en moet je wat geluk hebben”, zei winnares Marianne Vos. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“De ploeg heeft me fantastisch in stelling gebracht. In de sprint ging ik sterk aan, maar merkte ik plots: oei, het is nog wel een eindje. Met de wind in de rug is het toch gelukt.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“Ik voel me goed na een goeie voorbereiding op het seizoen. Het is heel mooi om Wevelgem mee te nemen, maar de Ronde van Vlaanderen volgende week wordt een ander verhaal. Dan moet je het weer doen en moet het opnieuw meezitten. Maar dit geeft wel vertrouwen natuurlijk.”

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Jolien D'hoore: “Ik had een offday en ik heb er geen verklaring voor”

Jolien D’hoore beleefde geen fijne dag. “Ik had een offday en ik heb er geen verklaring voor. Ik voelde het al meteen op de klimmetjes. Er zat geen kracht in mijn benen”, zegt D’hoore.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Of ik me zorgen maak? Het is jammer, maar ik weet dat mijn conditie goed is. We moeten eens kijken waar het aan ligt. Zonde, meer kan ik er niet over zeggen.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lotte Kopecky: “Ben op mijn waarde geklopt”

Lotte Kopecky zat wel waar ze moest zitten, maar moest in de finale haar meerdere erkennen in Marianne Vos. De Belgische kampioene legde beslag op de 2e plaats.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“Ik had een goed gevoel vandaag en zat redelijk op mijn gemak. Maar in de sprint had ik geen antwoord op de versnelling van Marianne. Ik geraakte er niet meer over en ben op mijn waarde geklopt, ook al ben ik wel teleurgesteld over mijn 2e plaats”, zegt Kopecky.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Rituitslag Gent-Wevelgem (vrouwen)Rituitslag Gent-Wevelgem (vrouwen)

    naam resultaat
1 Marianne Vos 3u45'08″
2 Lotte Kopecky z.t.
3 Lisa Brennauer
4 Elisa Balsamo
5 Marta Bastianelli
6 Emilia Fahlin
7 Kristen Faulkner
8 Sarah Roy
9 Emma Cecilie Jørgensen
10 Lauren Stephens

Advertisement. Scroll to continue reading.

Fase per fase

 1. 18 uur 29. Vos gaat van heel ver aan en maakt het oppermachtig af.

  Vos gaat van heel ver aan en maakt het oppermachtig af

 2. 18 uur 28 match afgelopen
 3. Daar is de vod! In de laatste kilometer worden de koploopsters gegrepen. We gaan sprinten! . 18 uur 27.
 4. 18 uur 27. Het moet nu stilaan gaan gebeuren voor de achtervolgers. Ruben Van Gucht.
 5. Nu nog 3 kilometer. Door de parcoursverandering stond de kilometerteller niet helemaal op punt. Nu zijn het nog 3 kilometer. Dat is toch nog een pak verder voor het duo voorop en lijkt onmogelijk. . 18 uur 26.
 6. 18 uur 22. De voorsprong is nog minder dan 100 meter, maar het val nu stil in het peloton. Zou het dan toch lukken? .
 7. 18 uur 22. Nog 3 kilometer! Het zal heel nipt worden voor Longo Borghini en Paladin, nog 10 seconden is het verschil. Bij Soraya Paladin lijkt het beste er vanaf. .
 8. 18 uur 19. Het wordt nipt, maar voor mij kantelt het naar de achtervolgers. Ruben Van Gucht.
 9. 16 seconden. Seconde per seconden wordt er geknaagd aan de voorsprong van het Italiaans duo voorop. Gaan we dan toch nog sprinten? . 18 uur 18.
 10. 18 uur 16. In het 'peloton' (of wat daar van over is) is het nu Canyon Sram die de castagnes uit het vuur moeten halen. Ook SD Worx sleurt nu mee op kop. In een mum van tijd slinkt de voorsprong naar 20 seconden.  .
 11. Tijdsverschil. De voorsprong van de 2 koploopsters schommelt al een tijdje rond de halve minuut. In de achtervolgende groep wordt er uitstekend afgestopt door Lizzy Deignan. Kan het duo dit avontuur volhouden? . 18 uur 12.
 12. 18 uur 05. In de achtergrond komt alles opnieuw samen. In de achtergrond komt het nu weer allemaal samen. Voorop hebben we het duo Longo Borghini-Paladin en daarachter zit een groep van een 25-tal rensters. .
 13. 18 uur 05. Het pionnetje van van Liv Racing is de Italiaanse Soraya Paladin. Het duo heeft nu toch al een stevige voorsprong van zo'n 20 seconden op de eerste achtervolgers. De groep Kopecky-Vos volgt op een halve minuut. .
 14. 18 uur 03. Kopecky en Vos laten zich verrassen door waaiervorming, Longo Borghini en Paladin rijden weg.

  Kopecky en Vos laten zich verrassen door waaiervorming, Longo Borghini en Paladin rijden weg

 15. 18 uur 02. Longo Borghini valt opnieuw aan! De Italiaanse kampioene springt weg uit de kopgroep, maar ze krijgt meteen een pionnetje van Liv Racing op haar wiel. In de achtervolgende groep zitten er 2 afstoppers voor Longo Borghini. .
 16. 17 uur 59. Het breekt opnieuw! Waaiers! Het scheurt weer aan alle kanten. De dames van Trek geven er een serieuze lap op en Kopecky en Vos laten zich verrassen. Een tiental renners slaan meteen een serieus gat. .
 17. Tijdsverschil. Anna Henderson trapt snel een mooie bonus van 30 seconden bij elkaar. Marianne Vos zit nu in een zetel en kan van wiel tot wiel laveren . 17 uur 53.
 18. 17 uur 49. Henderson gaat er alleen vandoor.

  Henderson gaat er alleen vandoor

 19. 17 uur 48. Aanval Henderson. We hebben nu een pakketje van een 30-tal rensters en het is een pionnetje van Jumbo-Visma, de Britse Anna Henderson, die er alleen vandoor gaat.  .
alles weergeven

","textStripped":"In de laatste kilometer worden de koploopsters gegrepen. We gaan sprinten!","type":"LAST_KM","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361154","time":"??+?","eventTime":1616948855803,"text":"Het moet nu stilaan gaan gebeuren voor de achtervolgers","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Ruben Van Gucht"},{"eventId":"1361152","title":"Nu nog 3 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1616948792313,"text":"

Door de parcoursverandering stond de kilometerteller niet helemaal op punt. Nu zijn het nog 3 kilometer. Dat is toch nog een pak verder voor het duo voorop en lijkt onmogelijk. ","textStripped":"Door de parcoursverandering stond de kilometerteller niet helemaal op punt. Nu zijn het nog 3 kilometer. Dat is toch nog een pak verder voor het duo voorop en lijkt onmogelijk.","type":"LAST_KM","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361147","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616948528816,"text":"

De voorsprong is nog minder dan 100 meter, maar het val nu stil in het peloton. Zou het dan toch lukken?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De voorsprong is nog minder dan 100 meter, maar het val nu stil in het peloton. Zou het dan toch lukken?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361142","title":"Nog 3 kilometer!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616948526698,"text":"

Het zal heel nipt worden voor Longo Borghini en Paladin, nog 10 seconden is het verschil. Bij Soraya Paladin lijkt het beste er vanaf. ","textStripped":"Het zal heel nipt worden voor Longo Borghini en Paladin, nog 10 seconden is het verschil. Bij Soraya Paladin lijkt het beste er vanaf.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361135","time":"??+?","eventTime":1616948368335,"text":"Het wordt nipt, maar voor mij kantelt het naar de achtervolgers","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Ruben Van Gucht"},{"eventId":"1361133","title":"16 seconden","source":"","time":"??+?","eventTime":1616948317025,"text":"

Seconde per seconden wordt er geknaagd aan de voorsprong van het Italiaans duo voorop. Gaan we dan toch nog sprinten?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Seconde per seconden wordt er geknaagd aan de voorsprong van het Italiaans duo voorop. Gaan we dan toch nog sprinten?","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361126","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616948203547,"text":"

In het 'peloton' (of wat daar van over is) is het nu Canyon Sram die de castagnes uit het vuur moeten halen. Ook SD Worx sleurt nu mee op kop. In een mum van tijd slinkt de voorsprong naar 20 seconden.  ","textStripped":"In het 'peloton' (of wat daar van over is) is het nu Canyon Sram die de castagnes uit het vuur moeten halen. Ook SD Worx sleurt nu mee op kop. In een mum van tijd slinkt de voorsprong naar 20 seconden.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361114","title":"Tijdsverschil","source":"","time":"??+?","eventTime":1616947937901,"text":"

De voorsprong van de 2 koploopsters schommelt al een tijdje rond de halve minuut. In de achtervolgende groep wordt er uitstekend afgestopt door Lizzy Deignan. Kan het duo dit avontuur volhouden?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De voorsprong van de 2 koploopsters schommelt al een tijdje rond de halve minuut. In de achtervolgende groep wordt er uitstekend afgestopt door Lizzy Deignan. Kan het duo dit avontuur volhouden?","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361109","title":"In de achtergrond komt alles opnieuw samen","source":"","time":"??+?","eventTime":1616947515873,"text":"

In de achtergrond komt het nu weer allemaal samen. Voorop hebben we het duo Longo Borghini-Paladin en daarachter zit een groep van een 25-tal rensters. ","textStripped":"In de achtergrond komt het nu weer allemaal samen. Voorop hebben we het duo Longo Borghini-Paladin en daarachter zit een groep van een 25-tal rensters.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361095","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616947514292,"text":"

Het pionnetje van van Liv Racing is de Italiaanse Soraya Paladin. Het duo heeft nu toch al een stevige voorsprong van zo'n 20 seconden op de eerste achtervolgers. De groep Kopecky-Vos volgt op een halve minuut.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het pionnetje van van Liv Racing is de Italiaanse Soraya Paladin. Het duo heeft nu toch al een stevige voorsprong van zo'n 20 seconden op de eerste achtervolgers. De groep Kopecky-Vos volgt op een halve minuut.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361097","title":"Kopecky en Vos laten zich verrassen door waaiervorming, Longo Borghini en Paladin rijden weg","time":"??+?","eventTime":1616947380000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-20d64e3f-1eb2-418b-9646-4eb1fab74a88","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/7b01da99-8fdf-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-a457d701-11e5-4528-9838-01d089a9ad22"},{"eventId":"1361089","title":"Longo Borghini valt opnieuw aan!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616947338108,"text":"

De Italiaanse kampioene springt weg uit de kopgroep, maar ze krijgt meteen een pionnetje van Liv Racing op haar wiel. In de achtervolgende groep zitten er 2 afstoppers voor Longo Borghini. ","textStripped":"De Italiaanse kampioene springt weg uit de kopgroep, maar ze krijgt meteen een pionnetje van Liv Racing op haar wiel. In de achtervolgende groep zitten er 2 afstoppers voor Longo Borghini.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361081","title":"Het breekt opnieuw!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616947196524,"text":"

Waaiers! Het scheurt weer aan alle kanten. De dames van Trek geven er een serieuze lap op en Kopecky en Vos laten zich verrassen. Een tiental renners slaan meteen een serieus gat.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Waaiers! Het scheurt weer aan alle kanten. De dames van Trek geven er een serieuze lap op en Kopecky en Vos laten zich verrassen. Een tiental renners slaan meteen een serieus gat.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361079","title":"De aanval van Longo Borghini op de Kemmelberg:","source":"","time":"??+?","eventTime":1616946983069,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376201218561863689"},{"eventId":"1361076","title":"Tijdsverschil","source":"","time":"??+?","eventTime":1616946834780,"text":"

Anna Henderson trapt snel een mooie bonus van 30 seconden bij elkaar. Marianne Vos zit nu in een zetel en kan van wiel tot wiel laveren ","textStripped":"Anna Henderson trapt snel een mooie bonus van 30 seconden bij elkaar. Marianne Vos zit nu in een zetel en kan van wiel tot wiel laveren","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361075","title":"Henderson gaat er alleen vandoor","time":"??+?","eventTime":1616946540000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-fc3adfd4-5f21-4ecf-824f-310290e22970","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"Aanval Henderson","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/c9c865b4-8fdd-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-e02a7efd-150d-480b-b576-1134a8584f8c"},{"eventId":"1361069","title":"Aanval Henderson","source":"","time":"??+?","eventTime":1616946529194,"text":"

We hebben nu een pakketje van een 30-tal rensters en het is een pionnetje van Jumbo-Visma, de Britse Anna Henderson, die er alleen vandoor gaat. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We hebben nu een pakketje van een 30-tal rensters en het is een pionnetje van Jumbo-Visma, de Britse Anna Henderson, die er alleen vandoor gaat.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361072","title":"Geen verstandhouding in de kopgroep en er komt een hergroepering","time":"??+?","eventTime":1616946240000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-f773e5ef-7640-447b-913e-d5fef14281c8","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"Alles bij elkaar vrouwen","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/7a945da0-8fdd-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-fa7f66dd-5e98-48d1-91b5-d1186129cd23"},{"eventId":"1361066","title":"Vooraan valt het stil en meteen nieuwe aanvallen","source":"","time":"??+?","eventTime":1616946239622,"text":"

Er is geen verstandhouding in de kopgroep en er komt een hergroepering. Meteen vallen er enkele dames uit de achtergrond aan. Het is koers! ","textStripped":"Er is geen verstandhouding in de kopgroep en er komt een hergroepering. Meteen vallen er enkele dames uit de achtergrond aan. Het is koers!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361064","title":"Aansluiting is een feit","source":"","time":"??+?","eventTime":1616946214764,"text":"

Marianne Vos probeerde  als een sluwe vos alleen de overstap naar het duo Longo Borghini/Niewiadoma te maken, maar alles komt bij elkaar. We hebben nu een kopgroep van een zevental rensters.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Marianne Vos probeerde als een sluwe vos alleen de overstap naar het duo Longo Borghini/Niewiadoma te maken, maar alles komt bij elkaar. We hebben nu een kopgroep van een zevental rensters.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361070","title":"Kopgroep van zeven rensters nadat o.a. Vos en Kopecky komen aansluiten","time":"??+?","eventTime":1616946120000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-bbc7b225-e201-473e-bab8-95e1442afcb5","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/ea81956f-8fdc-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-93ee98f0-ba1a-4a6b-936b-8a0f9c15c8e6"},{"eventId":"1361062","title":"Longo Borghini en Niewiadoma voorop","source":"","time":"??+?","eventTime":1616946063559,"text":"

Elisa Longo Borghini en Katarzyna Niewiadoma hebben een kleine voorsprong op een groepje met Lotte Kopecky en Marianne Vos. Het verschil is amper 50 meter, maar het duo voorop draait goed rond. ","textStripped":"Elisa Longo Borghini en Katarzyna Niewiadoma hebben een kleine voorsprong op een groepje met Lotte Kopecky en Marianne Vos. Het verschil is amper 50 meter, maar het duo voorop draait goed rond.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361059","title":"Over and out voor D'hoore!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945954011,"text":"

We krijgen geen 2e zege op een rij voor Jolien D'hoore. De renster van SD Worx zakt er helemaal doorheen op de kasseien van de Kemmelberg. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We krijgen geen 2e zege op een rij voor Jolien D'hoore. De renster van SD Worx zakt er helemaal doorheen op de kasseien van de Kemmelberg.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361068","title":"Longo Borghini valt stevig aan op de Kemmelberg, D'hoore zakt helemaal weg","time":"??+?","eventTime":1616945880000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-61a896d8-9855-423d-b92e-e5f919a6cf39","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/e31abf4e-8fdc-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-d7c90153-ea4c-4cef-a3eb-d79e0664223b"},{"eventId":"1361057","title":"Longo Borghini valt aan op de Kemmelberg!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945875740,"text":"

De dames draaien nu de Kemmelberg op en Longo Borghini valt stevig aan. Lotte Kopecky gaat goed mee, D'hoore zit  ver en lijkt de boot opnieuw te missen. ","textStripped":"De dames draaien nu de Kemmelberg op en Longo Borghini valt stevig aan. Lotte Kopecky gaat goed mee, D'hoore zit ver en lijkt de boot opnieuw te missen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361055","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945701466,"text":"

Het peloton wordt nu stevig uitgedund. Lotte Kopecky en Marianne Vos zitten goed gepositioneerd en het kost schijnbaar geen moeite. Ook Jolien D'hoore is goed mee.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het peloton wordt nu stevig uitgedund. Lotte Kopecky en Marianne Vos zitten goed gepositioneerd en het kost schijnbaar geen moeite. Ook Jolien D'hoore is goed mee.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361052","title":"Movistar voert tempo op ","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945496952,"text":"

Op de flanken van de Monteberg jagen de vrouwen van Movistar het tempo de hoogte in voor Emma Norsgaard. Achteraan moeten er meteen enkele dames passen, ook Sanne Cant heeft het moeilijk. ","textStripped":"Op de flanken van de Monteberg jagen de vrouwen van Movistar het tempo de hoogte in voor Emma Norsgaard. Achteraan moeten er meteen enkele dames passen, ook Sanne Cant heeft het moeilijk.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361047","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945494409,"text":"

Het tempo gaat nu fors de hoogte in en de deur staat helemaal open achteraan het peloton. Sanne Cant moet lossen, maar probeert er met een laatste inspanning nog bij te geraken.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het tempo gaat nu fors de hoogte in en de deur staat helemaal open achteraan het peloton. Sanne Cant moet lossen, maar probeert er met een laatste inspanning nog bij te geraken.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361054","title":"Terwijl Cant probeert terug te komen, rijdt Jackson de gracht in","time":"??+?","eventTime":1616945460000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-d9c93c44-79ca-4e31-9e2f-1876b42806ce","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"Nieuwe valpartij in de gracht","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/431dd3cb-8fdb-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-76a60db0-42bf-4645-919c-d497816eb60f"},{"eventId":"1361045","title":"Tweeslag: Monteberg + Kemmelberg","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945403246,"text":"

Alles is nog bij elkaar en voorlopig is er zeer weinig ondernomen om de koers open te breken. Binnen een kleine 7 kilometer moeten de dames de Monteberg temmen en meteen daarna volgt de laatste keer Kemmel. Enkele vrouwen van Movistar (voor Emma Norsgaard) en Jumbo-Visma (voor Marianne Vos) sleuren nu aan de kop van de koers richting Monteberg. ","textStripped":"Alles is nog bij elkaar en voorlopig is er zeer weinig ondernomen om de koers open te breken. Binnen een kleine 7 kilometer moeten de dames de Monteberg temmen en meteen daarna volgt de laatste keer Kemmel. Enkele vrouwen van Movistar (voor Emma Norsgaard) en Jumbo-Visma (voor Marianne Vos) sleuren nu aan de kop van de koers richting Monteberg.","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361046","title":"Valpartij vooraan in het peloton","time":"??+?","eventTime":1616945274007,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-8738fdf0-77e9-4266-bbee-1f22998f2297","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"Valpartij vooraan peloton","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/93ebd239-8fda-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-c0358bb3-120f-48a4-b8ed-75ba4891e188"},{"eventId":"1361031","title":"Valpartij","source":"","time":"??+?","eventTime":1616945164871,"text":"

Het ging heel traag in het peloton en dan is de concentratie snel weg. In de buik van de grote meute gaan ze er bij liggen en een pionnetje van Team Bike Exchange lijkt er het ergste aan toe.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het ging heel traag in het peloton en dan is de concentratie snel weg. In de buik van de grote meute gaan ze er bij liggen en een pionnetje van Team Bike Exchange lijkt er het ergste aan toe.","type":"FALL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361026","title":"Heel rustig tempo","source":"","time":"??+?","eventTime":1616944928967,"text":"

Het gaat er heel rustig aan toe in deze wedstrijd. Het peloton rijdt breed over de weg en dan zal het maar moeten gebeuren op de Monteberg en de Kemmel? ","textStripped":"Het gaat er heel rustig aan toe in deze wedstrijd. Het peloton rijdt breed over de weg en dan zal het maar moeten gebeuren op de Monteberg en de Kemmel?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361024","time":"??+?","eventTime":1616944763874,"text":"Veel wapenstilstand. We zitten voorlopig een beetje op onze honger.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Ruben Van Gucht"},{"eventId":"1361022","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616944698256,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376191625538514946"},{"eventId":"1361019","title":"Een laatste keer op het grind","source":"","time":"??+?","eventTime":1616944486139,"text":"

Op naar De Catacomben, de 3e en laatste plugstreet van deze Gent-Wevelgem. Zien we hier dan een aanvalspoging? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Op naar De Catacomben, de 3e en laatste plugstreet van deze Gent-Wevelgem. Zien we hier dan een aanvalspoging?","type":"UNPAVED_STRIP","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361016","title":"Plugstreet 2: Christmas Truce","source":"","time":"??+?","eventTime":1616944311299,"text":"

De dames beginnen aan de 2e onverharde strook: Christmas Truce. Het tempo ligt niet al te hoog en voorlopig maakt ook niemand aanstalten om het hazenpad te kiezen. ","textStripped":"De dames beginnen aan de 2e onverharde strook: Christmas Truce. Het tempo ligt niet al te hoog en voorlopig maakt ook niemand aanstalten om het hazenpad te kiezen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361012","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616944139319,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376188694856667142"},{"eventId":"1360996","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616944012599,"text":"

Op de grindwegen zien we Lotte Kopecky goed vooraan zitten. Kan zij vandaag voor een 2e Belgische overwinning op een rij in Gent-Wevelgem zorgen?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Op de grindwegen zien we Lotte Kopecky goed vooraan zitten. Kan zij vandaag voor een 2e Belgische overwinning op een rij in Gent-Wevelgem zorgen?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1361013","title":"D'hoore gaat drinkbus ophalen op vreemd moment, is er iets aan de hand?","time":"??+?","eventTime":1616943858303,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-47f6e756-c932-4975-909c-49ccfdf30e19","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"D'hoore bij de volgwagen","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/91db2200-8fd7-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-cc31daae-3c71-4b13-b743-3bad9738d966"},{"eventId":"1360953","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616943831738,"text":"

Het tempo gaat nu wel snel de hoogte in. Jolien D'hoore zagen we nog even een drinkfles ophalen, maar een ideaal moment lijkt ons dat niet. ","textStripped":"Het tempo gaat nu wel snel de hoogte in. Jolien D'hoore zagen we nog even een drinkfles ophalen, maar een ideaal moment lijkt ons dat niet.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360951","title":"Plugstreets!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616943744928,"text":"

Over een goede 5 kilometer rijden we Henegouwen binnen en beginnen we aan een eerste van 3 plugstreets. Hill 63 is de eerste onverharde strook die voor oorlog kan zorgen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Over een goede 5 kilometer rijden we Henegouwen binnen en beginnen we aan een eerste van 3 plugstreets. Hill 63 is de eerste onverharde strook die voor oorlog kan zorgen.","type":"UNPAVED_STRIP","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360949","title":"Alles opnieuw bij elkaar","source":"","time":"??+?","eventTime":1616943546666,"text":"

Jolien D'hoore zat in een 2e grote groep, maar gelukkig voor haar komt alles nu opnieuw zo goed als samen. Is dit een teken aan de wand of had ze te kampen met problemen? ","textStripped":"Jolien D'hoore zat in een 2e grote groep, maar gelukkig voor haar komt alles nu opnieuw zo goed als samen. Is dit een teken aan de wand of had ze te kampen met problemen?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360955","title":"D'hoore zit in een tweede groep","time":"??+?","eventTime":1616943480000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-f99cb9c2-1dd9-44bd-9343-fb6a00a435fb","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"D'hoore in groep 2","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/dd19a25c-8fd6-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-1d82556e-e540-4dcf-8e8b-5b3f38cdeb98"},{"eventId":"1360950","title":"Ruben Van Gucht geeft een stand van zaken","time":"??+?","eventTime":1616943300000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-f3f04edc-dcc3-40e9-82a6-582e4aa803db","publicationId":"pbs-pub-8f882b3b-0923-4b07-a555-879c1180bf06","assetName":"Van Gucht geeft stand van zaken bij de vrouwen","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/03/28/4687f30b-8fd6-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2021/3287046/jcr:content/par/timeline/video-a1bc6c24-ad57-486e-bb60-d40f60f38305"},{"eventId":"1360948","title":"samensmelting groep 1 en 2","source":"","time":"??+?","eventTime":1616943266125,"text":"

De koplopers hebben gewacht op het achtervolgend groepje en een samensmelting is een feit. Het peloton is nu in 2 grote stukken uiteen en het verschil is 33 seconden.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De koplopers hebben gewacht op het achtervolgend groepje en een samensmelting is een feit. Het peloton is nu in 2 grote stukken uiteen en het verschil is 33 seconden.","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360945","title":"Breuk in het peloton, D'hoore mist de boot","source":"","time":"??+?","eventTime":1616942976638,"text":"

De eerste keer Kemmel zorgt voor een breuk in het peloton. Jolien D'hoore heeft de boot gemist en zit in een 2e groepje.  ","textStripped":"De eerste keer Kemmel zorgt voor een breuk in het peloton. Jolien D'hoore heeft de boot gemist en zit in een 2e groepje.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360861","title":"Gebeurt het dan op de Kemmel?","source":"","time":"??+?","eventTime":1616942573351,"text":"

Ook de Monteberg is niet het decor voor een aanvalspoging. De dames dokkeren nu over de kasseien van de Kemmelberg. Gebeurt hier iets?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ook de Monteberg is niet het decor voor een aanvalspoging. De dames dokkeren nu over de kasseien van de Kemmelberg. Gebeurt hier iets?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360671","title":"Monteberg","source":"","time":"??+?","eventTime":1616942118309,"text":"

Helling nummer 4, de Monteberg, is het volgende stukje asfalt dat stevig omhoog gaat. Is het wachten tot de eerste keer Kemmel vooraleer we een echte afscheiding zien, of proberen enkele dames al te anticiperen? ","textStripped":"Helling nummer 4, de Monteberg, is het volgende stukje asfalt dat stevig omhoog gaat. Is het wachten tot de eerste keer Kemmel vooraleer we een echte afscheiding zien, of proberen enkele dames al te anticiperen?","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360451","title":"Baneberg zorgt voor scheurtjes","source":"","time":"??+?","eventTime":1616942116388,"text":"

Op de beklimming van de Baneberg wordt het kaf al een beetje van het koren gescheiden. Een aantal rensters moeten lossen en het peloten scheurt in enkele groepjes. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Op de beklimming van de Baneberg wordt het kaf al een beetje van het koren gescheiden. Een aantal rensters moeten lossen en het peloten scheurt in enkele groepjes.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360385","title":"Prikje van Jeanne Korevaar","source":"","time":"??+?","eventTime":1616941872654,"text":"

Op de Vidaigneberg deelt Jeanne Korevaar een eerste prikje uit. De ploegmaat van Lotte Kopecky krijgt voorlopig geen toestemming van het peloton en de Nederlandse neemt terug plaats in de grote groep. ","textStripped":"Op de Vidaigneberg deelt Jeanne Korevaar een eerste prikje uit. De ploegmaat van Lotte Kopecky krijgt voorlopig geen toestemming van het peloton en de Nederlandse neemt terug plaats in de grote groep.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360383","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616941697939,"text":"

De beklimmingen volgen elkaar nu in sneltempo op. De rensters beginnen nu aan de Vidaigneberg, maar 2 km later volgt de Baneberg al. Krijgen we hier al de eerste breukjes?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De beklimmingen volgen elkaar nu in sneltempo op. De rensters beginnen nu aan de Vidaigneberg, maar 2 km later volgt de Baneberg al. Krijgen we hier al de eerste breukjes?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360382","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616941500489,"text":"

De eerste moeilijkheid van de dag zorgt voor geen afscheiding, de volledige meute begint nu aan de afdaling. Veel recuperatie krijgen de dames niet, want binnen 5 kilometer volgt de Vidaigneberg al. ","textStripped":"De eerste moeilijkheid van de dag zorgt voor geen afscheiding, de volledige meute begint nu aan de afdaling. Veel recuperatie krijgen de dames niet, want binnen 5 kilometer volgt de Vidaigneberg al.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360376","title":"Een eerste keer omhoog","source":"","time":"??+?","eventTime":1616941323496,"text":"

De rensters zijn zopas begonnen aan de eerste heuvel van de dag: de Scherpenberg. Kan iemand hier al het verschil maken?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De rensters zijn zopas begonnen aan de eerste heuvel van de dag: de Scherpenberg. Kan iemand hier al het verschil maken?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360364","title":"Nog snel een vieruurtje","source":"","time":"??+?","eventTime":1616941018185,"text":"

Net voor aanvang van de eerste beklimmingen, passeren de rensters nog een bevoorradingszone om even bij te tanken.  ","textStripped":"Net voor aanvang van de eerste beklimmingen, passeren de rensters nog een bevoorradingszone om even bij te tanken.","type":"FOOD","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360354","title":"Eerste heuvelzone komt eraan","source":"","time":"??+?","eventTime":1616940834266,"text":"

Binnen een goede 5 kilometer komen de eerste heuvels eraan. En die volgen elkaar razendsnel op. Een eerste hapje: de Scherpenberg

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Binnen een goede 5 kilometer komen de eerste heuvels eraan. En die volgen elkaar razendsnel op. Een eerste hapje: de Scherpenberg","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360349","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616940729464,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376174786246758400"},{"eventId":"1360347","title":"16u45 live op Eén en livestream","source":"","time":"??+?","eventTime":1616940398071,"text":"

Vanaf een kwartiertje voor de klok van 5 kan u de vrouwenkoers live volgen op Eén of via de livestream in deze pagina. De dames moeten dan nog een goeie 60 kilometer oppeuzelen, dus u hoeft niets te missen van de finale. ","textStripped":"Vanaf een kwartiertje voor de klok van 5 kan u de vrouwenkoers live volgen op Eén of via de livestream in deze pagina. De dames moeten dan nog een goeie 60 kilometer oppeuzelen, dus u hoeft niets te missen van de finale.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360346","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616940249995,"text":"

Maar opnieuw komt alles terug bij elkaar. Het is voorlopig nog wachten op het juiste moment.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Maar opnieuw komt alles terug bij elkaar. Het is voorlopig nog wachten op het juiste moment.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360334","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616939816555,"text":"

En opnieuw breekt het in het peloton. Een grote groep dames hebben het na 1 uur koers al heel moeilijk. Wat een ravage, nu al! ","textStripped":"En opnieuw breekt het in het peloton. Een grote groep dames hebben het na 1 uur koers al heel moeilijk. Wat een ravage, nu al!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360328","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616939422464,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376168865177161734"},{"eventId":"1360321","title":"Marieke De Groot probeert nogmaals, maar val snel terug","source":"","time":"??+?","eventTime":1616939160000,"text":"

Marieke De Groot heeft haar zinnen gezet op deze wedstrijd. Ze trekt er opnieuw vandoor, maar deze keer is ze helemaal alleen. Solo ten strijde trekken is onbegonnen werk, en na 1 minuutje wordt ze opnieuw gegrepen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Marieke De Groot heeft haar zinnen gezet op deze wedstrijd. Ze trekt er opnieuw vandoor, maar deze keer is ze helemaal alleen. Solo ten strijde trekken is onbegonnen werk, en na 1 minuutje wordt ze opnieuw gegrepen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360317","title":"Wind op kop = snelheid eruit","source":"","time":"??+?","eventTime":1616939005395,"text":"

Het tempo wordt noodgedwongen gedrukt in het peloton. De wind blaast recht op de neus. Straks draaien de dames opnieuw linksaf en dan kan het spel van de wind opnieuw beginnen. ","textStripped":"Het tempo wordt noodgedwongen gedrukt in het peloton. De wind blaast recht op de neus. Straks draaien de dames opnieuw linksaf en dan kan het spel van de wind opnieuw beginnen.","type":"WIND","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360307","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616938674016,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/03/28/b6db6793-8fca-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"1360303","title":"De wind blaast koplopers terug","source":"","time":"??+?","eventTime":1616938245824,"text":"

Weggeraken wordt heel moeilijk met deze wind. Alles komt weer bij elkaar, maar de open vlaktes rond Poperinge zorgen voor constante waaierdreiging.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Weggeraken wordt heel moeilijk met deze wind. Alles komt weer bij elkaar, maar de open vlaktes rond Poperinge zorgen voor constante waaierdreiging.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360298","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616938244454,"text":"

Groeien doet de voorsprong van het duo niet echt. De voorsprong schommelt nu al een tijdje rond de 20 seconden ","textStripped":"Groeien doet de voorsprong van het duo niet echt. De voorsprong schommelt nu al een tijdje rond de 20 seconden","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360295","title":"Nog eens De Groot","source":"","time":"??+?","eventTime":1616938025446,"text":"

Marieke De Groot probeert het nog eens met een aanval. Ze krijgt de Italiaanse Confalonieri mee als metgezel. Hoe lang houdt dit avontuurtje stand? De voorsprong bedraagt ondertussen 16 seconden.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Marieke De Groot probeert het nog eens met een aanval. Ze krijgt de Italiaanse Confalonieri mee als metgezel. Hoe lang houdt dit avontuurtje stand? De voorsprong bedraagt ondertussen 16 seconden.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360287","title":"Alles terug bij elkaar","source":"","time":"??+?","eventTime":1616937800152,"text":"

Het peloton is weer 1 groot geheel. Er voelt zich wederom niemand geroepen om voor de aanval te kiezen. Het hoge tempo en de hevige wind maken het bijna onmogelijk om te demarreren. Ondertussen rijden we het centrum van Westvleteren binnen, dat wereldberoemd werd dankzij het gelijknamige bier. ","textStripped":"Het peloton is weer 1 groot geheel. Er voelt zich wederom niemand geroepen om voor de aanval te kiezen. Het hoge tempo en de hevige wind maken het bijna onmogelijk om te demarreren. Ondertussen rijden we het centrum van Westvleteren binnen, dat wereldberoemd werd dankzij het gelijknamige bier.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360271","title":"Het breekt nu al in stukken","source":"","time":"??+?","eventTime":1616937304702,"text":"

Waaiers! De wind zorgt nu al voor enkele breuken in het peloton. Dit wordt een heel zware koers, dat is nu al duidelijk. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Waaiers! De wind zorgt nu al voor enkele breuken in het peloton. Dit wordt een heel zware koers, dat is nu al duidelijk.","type":"FANS","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360268","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616937114682,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376159383768420358"},{"eventId":"1360264","title":"Hellingen op een rijtje","source":"","time":"??+?","eventTime":1616936989039,"text":"

Nu de koers zich nog niet meteen ontplooit, kunnen we de belangrijkste passages even opsommen:

Advertisement. Scroll to continue reading.

- Scherpenberg op 80 km van het einde
- Vidaigneberg op 75 km ""
- Baneberg op 74 km ""
- Monteberg op 68 km ""
- Kemmelberg op 66 km ""
- Monteberg op 37 km ""
- Kemmelberg op 35 km "" ","textStripped":"Nu de koers zich nog niet meteen ontplooit, kunnen we de belangrijkste passages even opsommen: - Scherpenberg op 80 km van het einde - Vidaigneberg op 75 km "" - Baneberg op 74 km "" - Monteberg op 68 km "" - Kemmelberg op 66 km "" - Monteberg op 37 km "" - Kemmelberg op 35 km ""","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360309","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616936400000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/03/28/b5547972-8fca-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"1360257","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616936340948,"text":"

De wind eist al meteen zijn tol. Een vijftal rensters geraken nu al in de problemen en hebben moeite om het peloton te volgen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De wind eist al meteen zijn tol. Een vijftal rensters geraken nu al in de problemen en hebben moeite om het peloton te volgen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360255","title":"Niet de juiste aanval","source":"","time":"??+?","eventTime":1616936331818,"text":"

Het avontuurtje van De Groot en De Smedt rond de kaap van de 5 minuten niet. Hergroepering dus. Wie durft als volgende aangaan?  ","textStripped":"Het avontuurtje van De Groot en De Smedt rond de kaap van de 5 minuten niet. Hergroepering dus. Wie durft als volgende aangaan?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360250","title":"Tijdsverschil","source":"","time":"??+?","eventTime":1616936121727,"text":"

De 2 koploopsters krijgen voorlopig een half minuutje voorsprong. Hoe lang kunnen zij hun inspanning volhouden?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De 2 koploopsters krijgen voorlopig een half minuutje voorsprong. Hoe lang kunnen zij hun inspanning volhouden?","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360246","title":"Eerste aanval is een feit","source":"","time":"??+?","eventTime":1616936020288,"text":"

En daar is de eerste demarrage uit het peloton. Marieke De Groot en landgenote Marijke De Smedt kiezen voor een koppeltijdrit in de Polders. De Smedt probeerde donderdag ook al mee te zijn in de vlucht van de dag en vandaag probeert ze het opnieuw. Ze is de oudste renster van het ganse pak met 49 lentes op haar naam. ","textStripped":"En daar is de eerste demarrage uit het peloton. Marieke De Groot en landgenote Marijke De Smedt kiezen voor een koppeltijdrit in de Polders. De Smedt probeerde donderdag ook al mee te zijn in de vlucht van de dag en vandaag probeert ze het opnieuw. Ze is de oudste renster van het ganse pak met 49 lentes op haar naam.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360241","title":"Hevige wind","source":"","time":"??+?","eventTime":1616935643826,"text":"

De rensters zullen de wind meteen in hun zij voelen duwen. Met bijna 40km/h blaast de wind uit het zuidwesten. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De rensters zullen de wind meteen in hun zij voelen duwen. Met bijna 40km/h blaast de wind uit het zuidwesten.","type":"WIND","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360235","title":"En nu voor echt!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616935429385,"text":"

De officiële start van Gent-Wevelgem voor vrouwen 2021 is zopas gegeven. De 143 rensters mogen zich opmaken voor de 2e WorldTour wedstrijd op Belgische bodem van dit jaar. Wie kiest als eerste het hazenpad of krijgen we opnieuw (net zoals in Brugge - De Panne) geen vlucht van de dag? ","textStripped":"De officiële start van Gent-Wevelgem voor vrouwen 2021 is zopas gegeven. De 143 rensters mogen zich opmaken voor de 2e WorldTour wedstrijd op Belgische bodem van dit jaar. Wie kiest als eerste het hazenpad of krijgen we opnieuw (net zoals in Brugge - De Panne) geen vlucht van de dag?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360224","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1616934786622,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1376150064234700800"},{"eventId":"1360214","title":"We zijn vertrokken!","source":"","time":"??+?","eventTime":1616934300000,"text":"

De dames zijn zopas vertrokken voor hun tocht van 145 kilometer. Ze krijgen een kleine 8 kilometer om de beentjes warm te draaien, daarna volgt de officiële start.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De dames zijn zopas vertrokken voor hun tocht van 145 kilometer. Ze krijgen een kleine 8 kilometer om de beentjes warm te draaien, daarna volgt de officiële start.","type":"START_TIME","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360209","title":"Opnieuw D'hoore?","source":"","time":"??+?","eventTime":1616933760000,"text":"

Vorig jaar mocht Jolien D'hoore haar handen in de lucht smijten en ook dit jaar maakt ze een goede kans. Deze wedstrijd is op haar lijf geschreven en na donderdag is ze wellicht uit op revanche. 

Toen liet ze haar, samen met de andere sprintsters in de kopgroep, ringeloren door Grace Brown die Brugge - De Panne voor het eerst op haar naam schreef.  De viervoudig Belgische kampioene is goed in vorm en werd nog 3e in de sprint achter het Deense talent Emma Norsgaard. Zet ze de wedstrijd vandaag wel naar haar hand?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Vorig jaar mocht Jolien D'hoore haar handen in de lucht smijten en ook dit jaar maakt ze een goede kans. Deze wedstrijd is op haar lijf geschreven en na donderdag is ze wellicht uit op revanche. Toen liet ze haar, samen met de andere sprintsters in de kopgroep, ringeloren door Grace Brown die Brugge - De Panne voor het eerst op haar naam schreef. De viervoudig Belgische kampioene is goed in vorm en werd nog 3e in de sprint achter het Deense talent Emma Norsgaard. Zet ze de wedstrijd vandaag wel naar haar hand?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360192","title":"Wat ligt er op de boterham?","source":"","time":"??+?","eventTime":1616933249374,"text":"

De dames krijgen vandaag een trot van 141 kilometers voorgeschoteld. Van Ieper, door de winderige Polders, tot Wevelgem.

Tussendoor staan er 7 hellingen op het menu. We beginnen met de Scherpenberg op 80 kilometer van de streep, daarna volgen de Vidaigneberg, de Baneberg, de Monteberg, (een eerste keer) de Kemmelberg, een tweede passage op de Monteberg en op 35 kilometer van de finish moeten de dames een laatste keer de Kemmel over.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tussen de hellingen door moeten de befaamde plugstreets worden verorberd.  ","textStripped":"De dames krijgen vandaag een trot van 141 kilometers voorgeschoteld. Van Ieper, door de winderige Polders, tot Wevelgem. Tussendoor staan er 7 hellingen op het menu. We beginnen met de Scherpenberg op 80 kilometer van de streep, daarna volgen de Vidaigneberg, de Baneberg, de Monteberg, (een eerste keer) de Kemmelberg, een tweede passage op de Monteberg en op 35 kilometer van de finish moeten de dames een laatste keer de Kemmel over. Tussen de hellingen door moeten de befaamde plugstreets worden verorberd.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"1360164","title":"Vrouwen gaan om 14.25 u van start","source":"","time":"??+?","eventTime":1616932293231,"text":"

Ook de dames mogen straks in hun pedalen klikken en zich opmaken voor een stevige Gent-Wevelgem. Zien we net zoals bij de mannen meteen vuurwerk? Of worden de benen in de aanvangsfase gespaard zoals donderdag in Brugge - De Panne?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ook de dames mogen straks in hun pedalen klikken en zich opmaken voor een stevige Gent-Wevelgem. Zien we net zoals bij de mannen meteen vuurwerk? Of worden de benen in de aanvangsfase gespaard zoals donderdag in Brugge - De Panne?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"permalink":"https://sporza.be/wedstrijden/wielrennen/belgie-boven-in-gent-wevelgem-bij-de-vrouwen-d-hoore-klopt-kopecky~1602170880306/","teaser":{"externalId":"1602170880306","matchId":"3278127","sport":"cycling","title":"België boven in Gent-Wevelgem bij de vrouwen: D'hoore klopt Kopecky","description":"Jolien D'hoore is er als eerste Belgische vrouw in geslaagd Gent-Wevelgem te winnen. In de sprint nam ze revanche op Lotte Kopecky voor de verloren sprint op het BK.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/wielrennen/gent-wevelgem-vrouwen/2020/gent-wevelgem-vrouwen-belgie-boven-in-gent-wevelgem-bij-de-vrouwen-d-hoore-klopt-kopecky~1602170880306/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2020/10/11/f063d25e-0bd7-11eb-aae0-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/eendagskoersen/gent-wevelgem","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/eendagskoersen/gent-wevelgem","title":"Gent-Wevelgem","description":"1062"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/vrouwenwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/vrouwenwielrennen","title":"vrouwenwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"Wielrennen","description":""}]},"eventId":"1359814","source":"","time":"??+?","eventTime":1616921002152,"type":"TEASER","sport":"CYCLING"}],"editionId":3311,"matchId":3287046,"competitionId":1756,"competitionName":"Gent-Wevelgem (vrouwen)","singleRace":false,"timeTrial":false,"startTime":"2021-03-28T14:25:00.000+0200","endTime":"2021-03-28T18:35:00.000+0200","status":"END","distance":142,"distanceToGo":0,"startLocation":"Ieper","startCountry":"België","finishLocation":"Wevelgem","finishCountry":"België","highlight":false,"name":"Gent-Wevelgem (vrouwen)","_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/cycling/matches/3287046"},"edition":{"href":"https://api.sporza.be/web/cycling/editions/3311"},"livedata":{"href":"https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sportservice-data-prod/cycling/live/livedata_3287046.json"},"stageRanking":{"href":"https://api.sporza.be/web/cycling/rankings/192822?limit=10"}},"routeType":"Helling","event":"Wegwedstrijd","hasLiveGroups":true,"hasLiveIntermediates":false},"title":"Fase per fase","matchID":"3287046","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1616987462708","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/cycling/matches/3287046","interval":10}-->

Bekijk de slotkilometer:

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement