Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Boze Hamilton laat record Schumacher liggen door domme tijdstraf, Bottas profiteert

Boze Hamilton laat record Schumacher liggen door domme tijdstraf, Bottas profiteert

De sterren stonden gunstig voor Hamilton: hij pakte zijn 8e pole van 2020, zijn 96e uit zijn carrière, en mocht als eerste starten. Sinds 2014 won in Sotsji altijd een Mercedes, Hamilton was dat in 2014, 2015, 2018 en 2019.   Maar kort voor de wedstrijd kwam er een onheilspellend bericht: Hamilton had een oefenstart gemaakt op een ongeoorloofde plaats en dat moesten de koerscommissarissen bestuderen.   Vrij snel in de wedstrijd kwam het verdict: niet 1 maar 2 keer 5 seconden tijdstraf. Hamilton had zijn pole verzilverd, nummer 2 Verstappen viel in het vuil bij de start terug naar de 3e plaats en moest Bottas laten passeren.   “Wat een belachelijke beslissing”, reageerde Hamilton, die met al zijn ervaring toch beter had moeten weten. Toen hij de pits inging, moest hij 10 seconden – een eeuwigheid in de F1 – stilstaan, waarna hij als 11e weer het circuit opdraaide. Op 35 seconden van leider en teammaat Bottas.   De Fin voelde zich zegezeker: hij reed in een snellere auto dan de Red Bull van Verstappen en controleerde de race. Hij had er ook goeie herinneringen aan, want was er in 2017 al eens de beste. Bottas won met iets minder dan 8 seconden voor op Verstappen. Voor de Fin was het de 2e zege van 2020 na de opener in Oostenrijk begin juli.   Hamilton kon nog oprukken naar de 3e plaats, maar meer zat er niet in voor de zesvoudige wereldkampioen en WK-leider. De recordevenaring zal ten vroegste voor over 2 weken zijn op de Nürburgring in Duitsland, dus op de thuisgrond van Michael Schumacher.   Hamilton begreep niks van de straf: “Ik ben er vrij zeker van dat niemand eerder 2 vijfsecondesancties heeft gekregen voor zoiets belachelijks.” De WK-leider mocht van het team een oefenstart maken, maar deed dat dus op de verkeerde plaats: “Ik bracht niemand in gevaar. Ik deed dit al op een miljoen circuits door de jaren heen en nooit was het een thema.”   De wedstrijdjury gaf hem ook nog 2 strafpunten op zijn racelicentie. Hij zit nu aan 10 op 12 toegelaten strafpunten over een periode van een jaar. Bij 12 strafpunten moet hij 1 race missen. “Dat is natuurlijk overdreven”, aldus de Brit bij Sky Sports. “Maar het was te verwachten. Ze proberen me te stoppen, niet? Maar oké, ik moet even onder de radar blijven, gefocust blijven en dan zien we wel…”  (lees voort onder tweet) Records voor Mercedes en Räikkönen De Grote Prijs Formule 1 van Rusland stond voor de 7e keer op de WK-kalender en ook de vorige 6 edities werden telkens gewonnen door Mercedes. Lewis Hamilton won de wedstrijd 4 keer, Bottas nu 2 keer en Nico Rosberg 1 keer.   Ook zonder Hamiltons falen sneuvelde er een record in het olympische park aan de boorden van de Zwarte Zee. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) verscheen voor de 322e keer in zijn carrière aan de start van een F1-race en daarmee evenaarde hij het record van de Braziliaan Rubens Barichello, die tussen 1993 en 2011 actief was in de Formule 1, onder meer een tijdlang als ploegmaat van Michael Schumacher bij Ferrari.   Räikkönen won in zijn lange carrière 21 races en werd 1 keer wereldkampioen, in 2007. Iceman (40) is nog steeds de laatste piloot die Ferrari de wereldtitel bezorgde. In Sotsji eindigde hij op de 14e plek. (lees voort onder tweet) Reacties: Uitslag GP Rusland: 1. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes)   2. Max Verstappen (Ned-Red Bull) +7″729 3. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 22″729 4. Sergio Perez (Mex-Racing Point) 30″558 5. Daniel Ricciardo (Aus-Renault) 52″065 6. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 1’02″186 7. Esteban Ocon (Fra-Renault) 1’08″006 8. Daniil Kvijat (Rus-AlphaTauri) 1’08″740 9. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) 1’29″766  10. Alexander Albon (Tha-Red Bull) 1’37″860 11. Antonio Giovinazzi (Ita-Alfa Romeo) 1 ronde 12. Kevin Magnussen (Den-Haas) ” 13. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) ” 14. Kimi Räikkönen (Fin-Alfa Romeo) ” 15. Lando Norris (GBr-McLaren) ” 16. Nicholas Latifi (Can-Williams)   17. Romain Grosjean (Fra-Haas)   18. George Russell (GBr-Williams)  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

Atletiek

De 29-jarige Koreman won de race over 42,195 kilometer door de Oostenrijkse hoofdstad in 2:11.07. Daarmee verbeterde hij niet alleen zijn persoonlijk record met...

voetbal

Jacob Bruun Larsen kwam bij Hoffenheim niet veel aan spelen toe in de Bundesliga. Er werd naar een oplossing gezocht voor de de Deense...

Atletiek

Wattages en medailles, daar draait het deze week om in onze podcast De Tribune. Maarten Vangramberen en Hans Vandeweghe vertellen over wielrennen en de...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

voetbal

Real Madrid had in de eerste helft 77 procent balbezit en was duidelijk de bovenliggende partij. Toch slaagde het team van Zidane er de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

Advertisement