Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Schaken

Levon Aronian speelt voor de Verenigde Staten

GM Levon Aronian zal van Armenië naar de Verenigde Staten wisselen en verhuizen naar St. Louis. Eerder vandaag maakte Aronian het nieuws bekend via een verklaring op sociale media.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ik ben oprecht trots dat ik de eer heb gehad een belangrijke bijdrage te leveren aan de grootste prestaties van het Armeense schaakspel”, citeert Aronian in een persbericht van de Saint Louis Chess Club. “Het is duidelijk dat het onmogelijk is om wereldhoogten te bereiken in schaken zonder de enorme hoeveelheid werk die thuis wordt verzet en door de steun van mijn landgenoten. Ik waardeer de persoonlijke aandacht en steun die ik kreeg van de derde president van Armenië Serzh Sargsyan voor vele jaren.”

Op 4 februari 2021 was het Armeense nieuwsportaal Armenews de eerste die meldde dat Aronian van federatie verandert, verwijzend naar een tweede bron genaamd Mediapart TV. In het artikel werd een fall-out tussen Aronian en de Armeense regering gesuggereerd:

Advertisement. Scroll to continue reading.

“ De reden voor dit vertrek en vooral voor het opgeven van de kleuren van Armenië zou een onvervulde belofte zijn van de kant van de Armeense premier Nikol Pashinyan. In de eerste maanden van zijn aankomst als hoofd van de Armeense regering, Pashinyan zou Aronian hebben ontmoet en beloofde het probleem van de aanschaf van een supercomputer en de financiering van een personal trainer voor Aronian op te lossen, zodat de Armeense kampioen zich volledig kan voorbereiden op toptoernooien. Maar volgens Mediapart TV zou Pashinyan hebben faalde in zijn belofte. “

Toen de geruchten sterker werden, toen GM Smbat Lputian, vicevoorzitter van de Armeense Schaakfederatie, verwees naar een aanstaande verklaring van Aronian, kreeg de Armeense nummer één steeds meer kritiek tot het punt dat zijn moeder, Seda Aronovna, een verklaring op Facebook schreef waarin ze haar zoon verdedigde. Ze gaat ook in op de kwestie van het niet hebben van toegang tot een sterke computer en gaat in tegen de beschuldigingen dat haar zoon ‘astronomische bedragen’ zou hebben ontvangen, zoals geciteerd door News.am:

Advertisement. Scroll to continue reading.

“De bedragen zijn overgemaakt naar de Armeense schaakbond voor toestemming om te profiteren van de speciale server, en hij is niet de enige die van die server heeft geprofiteerd. Het is hem trouwens niet toegestaan ​​om de service te gebruiken. sinds 2020. “

In zijn verklaring op Facebook bevestigde Aronian dat spanningen met de nieuwe regering, die sinds mei 2018 aan de macht is, tot zijn besluit hebben geleid.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Na meer dan een jaar wachten op de vervulling van de beloften van de huidige regering, realiseerde ik me dat ik een doorbraakbeslissing moest nemen en mijn geboorteland moest verlaten. Het is duidelijk dat elk jaar van verwachting van verandering een verspild jaar is voor mijn sportcarrière. “

De vorige president van Armenië, Serzh Sargsyan, was een groot schaakliefhebber. Tijdens zijn regering was hij ook de president van de Armeense schaakbond en dat is hij in feite nog steeds. Aronian wees erop dat hij en zijn collega’s veel aan Sargsyan te danken hadden, maar dat er veel is veranderd sinds Pashinyan het overnam:

Advertisement. Scroll to continue reading.

“ Na de revolutie in 2018 beloofde de nieuwe regering de lijn voort te zetten, maar de belofte bleef beperkt tot slechts één jaar gedeeltelijke hulp, waarna het stopte. Ondertussen werd de schaakarena binnengevallen door absoluut onwetende nieuwe sportstaatfiguren die herschreven onze successen voor zichzelf, begonnen zichzelf te verkondigen, zelfs door chantage. Ze slaagden erin een solide schaakfamilie en sfeer in chaos te verdelen. “

Hoewel de beslissing van Aronian lang in de maak was, komt het toevallig een dag na aanzienlijke politieke onrust in zijn thuisland. Donderdag waarschuwde Pashinyan voor een poging tot militaire staatsgreep, nadat de strijdkrachten van het land hadden gezegd dat hij en zijn kabinet moeten aftreden.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement