Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Atletiek

Bolingo strandt op zucht van EK-limiet, Thiam “maar” over 1,86m

Cynthia Bolingo won de atletiekwedstrijd in Val-de-Réil, een afstand van 400 meter. Maar ze was te traag om slechts één EK-ticket te winnen. Nafi Thiam haalde in het hoogspringen niet meer dan 1,86 meter. “Fysiek ben ik goed, er is technisch nog veel werk aan de winkel”, aldus de Olympisch kampioen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Cynthia Bolingo maakte pas twee weken geleden haar rentree na een afwezigheid van twee jaar op de 400 meter vanwege een achillespeesblessure. Hij zag toen 52 “89”. In Frankrijk versnelde het vandaag iets: 52 ″ 75.

Ze won het, maar bleef steken op de tweehonderdste plaats van de EK-range. Op het Belgisch Kampioenschap komend weekend in Louvain-la-Neurve heeft ze nog een laatste kans om zich te kwalificeren voor het EK indoor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nafi Thiam verscheen aan het begin van het hoogspringen. Zijn optreden was bescheiden. Ze sprong in haar eerste poging 1.78 meter, 1.82 meter en 1.86 meter, maar kwam niet uit op 1.90 meter. De individuele kampioen in de hal van de Olympisch kampioen zevenkamp is echter 1m96. Thiam zal volgende week deelnemen aan het verspringen op het Belgisch Kampioenschap.

‘Het is niet goed gegaan sinds de warming-up’, zei Thiam. “Ik heb wat tijd gemist om alles goed te krijgen en het is niet ongebruikelijk, omdat ik nog niet met een volle aanloop ben gesprongen. Ik moet deze race dus als een training bekijken. Het is beter dan voorheen.” Opwarmen, dus ik moet gewoon rustig blijven werken.​

Advertisement. Scroll to continue reading.

Was dat in overeenstemming met de verwachtingen voor 1m86 Thiam? “Ik kwam hier met het idee dat ik zou kijken. Het is niet zo erg. Fysiek ben ik goed, technisch gezien is er nog veel werk te doen. En het is geen verrassing. Alles draait om Tokyo Have en ik niet. Be voorbereid op het indoorseizoen Het is geen verhaal van niet in vorm komen, het is gewoon een kwestie van wat verder teruggaan in mijn aanloop.

Met zijn beslissing om deel te nemen aan de Europese Indoor Kampioenschappen wacht Thiem nog tot de volgende week in Leuven-la-Neuve om B.K. “De wedstrijd van vandaag heeft mijn plannen niet veranderd. Ik vraag me niet eens af of ik naar het EK ga of niet. Ik wil de eerste drie geplande wedstrijden afmaken, dan denk ik.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement