Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Perez blij voor Vettel: ‘Gaat naar team van pure racers’

Opmerkelijk, want het was juist Perez die na een verblijf van zeven seizoenen bij de stal uit Silverstone moest plaatsmaken voor de viervoudig wereldkampioen. Vettel wist vorig jaar al vrij vroeg in het seizoen dat hij aan het einde van het jaar zou moeten vertrekken bij Ferrari. Lange tijd bleef onduidelijk wat hij in 2021 zou gaan doen, pas in september werd duidelijk dat hij bij Aston Martin Perez zou vervangen. De Mexicaan had even tevoren zijn vertrek bij die stal aangekondigd.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Velen vonden indertijd dat Perez tekort werd gedaan, maar de Mexicaan ging niet bij de pakken neerzitten. Hij kende een ijzersterk einde van het seizoen en wist zo een contract voor 2021 naast Max Verstappen bij Red Bull uit het vuur te slepen. Terugkijkend op de hele gang van zaken, kan Perez alleen maar blij zijn voor Vettel. “Ik denk dat Seb een geweldige beslissing heeft genomen”, aldus de 30-jarige coureur op de officiële site van de Formule 1. “Hij gaat naar een team van pure racers, een team waar hij zeker een goede tijd zal hebben. Hij zal ervan genieten, het belangrijkste is dat hij zich goed zal vermaken. En ik twijfel er niet aan dat het team volgend jaar één van de sterkere teams zal zijn, hij zal zeker een goede auto hebben.”

Vettel is weliswaar viervoudig wereldkampioen, maar sportief F1-directeur Ross Brawn liet onlangs optekenen dat de Duitser het bij Aston Martin moeilijk zal krijgen om zijn voorganger te doen vergeten. Vleiende woorden, aldus Perez: “Ik heb dat compliment gelezen en ik dacht ‘nou ja, zijn voorganger doen vergeten…’ Dat is wat lastig voor te stellen als je het hebt over een viervoudig wereldkampioen en een kerel die net één race heeft gewonnen. Maar in zekere zin is dat de Formule 1. Titels en overwinningen betekenen niet heel veel. Het heeft veel te maken met het niveau van de auto’s die je in je carrière tot je beschikking hebt gehad

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement