Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Herstart waterpolo ‘niet reëel’, basketbal en handbal wel hervat in lockdown

Vorige week dinsdag gaf het kabinet topsportcompetities toestemming om op 17 december weer van start te gaan. Zes dagen later kondigde premier Mark Rutte echter aan dat alle binnensportlocaties, waaronder de zwembaden, dicht zouden gaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Vorige week ging de vlag uit, omdat we weer mochten beginnen. Maar nu moeten de zwembaden dicht”, zegt voorzitter John Jansen van AZC uit Alphen aan den Rijn, de koploper in de Eredivisie mannen. “En gaat het bad alleen voor ons open? Ik weet bijna zeker dat dit niet reëel is.”

Zwembond KNZB liet maandagavond weten dat hervatting van de waterpolocompetities eigenlijk niet haalbaar is. “Logisch”, zegt Jansen. “Het zijn niet alleen de wedstrijden. Het badwater moet op temperatuur worden gehouden, er moet chloor in; daar is toch personeel voor nodig.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Technisch coördinator Rob van de Blaak van Polar Bears, de nummer één bij de vrouwen, houdt hoop. “Het gaat in totaal om zestien of zeventien zwembaden waar de clubs uit de Eredivisie in trainen en spelen. Als die allemaal zeggen: ‘We geven jullie de sleutel, jullie kunnen erin’, dan is het mogelijk. Maar als ze er een paar dichtgooien, dan houdt het op. Het is hopen tegen beter weten in.”

Basketballers hebben aan sleutel sporthal genoeg

De organisatie van de Dutch Basketball League (DBL) rekent erop dat vrijwel alle clubs in hun eigen sporthal terechtkunnen. Vanaf donderdag mogen de spelers uit de topcompetitie weer in groepsverband gaan trainen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bepaalde locaties blijven alleen open voor het Eredivisie-basketbal, omdat dit onder topsport valt”, zegt voorzitter Ramses Braakman. “Sommige gemeentes hebben daar een verklaring voor nodig van NOC*NSF of van de DBL. Dat zijn we nu aan het inventariseren.”

Zo blijft de Apollohal, de thuishaven van Apollo Amsterdam, de komende weken dicht. De Amsterdamse ploeg mag wel trainen in de Sporthallen Zuid. De Maaspoort in Den Bosch en MartiniPlaza in Groningen blijven ook open.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Maar met sporthallen die van de gemeente zijn, moeten we aparte afspraken maken. Ik verwacht daar geen problemen mee”, zegt Braakman. “De clubs hebben aan een sleutel genoeg. Ze zetten het licht in de hal aan en ze kunnen trainen, twee keer per dag. Douchen doen de spelers thuis.”

Het is de bedoeling dat de Dutch Basketball League op 16 januari wordt hervat. Alle spelers worden twee keer per week getest op het coronavirus.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Handballers zijn nog aan het inventariseren

De Nederlandse handbalbond, die vorige week ook toestemming van de overheid kreeg om de topcompetitie weer op te starten, is bezig met een inventarisatie van mogelijke problemen met de sluiting van sporthallen.

“De ene club zal wel naar binnen kunnen, de andere niet”, zegt voorzitter Tjark de Lange. “We zijn dat nu aan het uitzoeken.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

“We hopen de Eredivisie in januari te kunnen hervatten. Maar met de BeNe League zal het lastig worden, want de Belgische clubs mogen momenteel niets doen.”

Vorige week dinsdag gaf het kabinet topsportcompetities toestemming om op 17 december weer van start te gaan. Zes dagen later kondigde premier Mark Rutte echter aan dat alle binnensportlocaties, waaronder de zwembaden, dicht zouden gaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Vorige week ging de vlag uit, omdat we weer mochten beginnen. Maar nu moeten de zwembaden dicht”, zegt voorzitter John Jansen van AZC uit Alphen aan den Rijn, de koploper in de Eredivisie mannen. “En gaat het bad alleen voor ons open? Ik weet bijna zeker dat dit niet reëel is.”

Zwembond KNZB liet maandagavond weten dat hervatting van de waterpolocompetities eigenlijk niet haalbaar is. “Logisch”, zegt Jansen. “Het zijn niet alleen de wedstrijden. Het badwater moet op temperatuur worden gehouden, er moet chloor in; daar is toch personeel voor nodig.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Technisch coördinator Rob van de Blaak van Polar Bears, de nummer één bij de vrouwen, houdt hoop. “Het gaat in totaal om zestien of zeventien zwembaden waar de clubs uit de Eredivisie in trainen en spelen. Als die allemaal zeggen: ‘We geven jullie de sleutel, jullie kunnen erin’, dan is het mogelijk. Maar als ze er een paar dichtgooien, dan houdt het op. Het is hopen tegen beter weten in.”

Basketballers hebben aan sleutel sporthal genoeg

De organisatie van de Dutch Basketball League (DBL) rekent erop dat vrijwel alle clubs in hun eigen sporthal terechtkunnen. Vanaf donderdag mogen de spelers uit de topcompetitie weer in groepsverband gaan trainen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bepaalde locaties blijven alleen open voor het Eredivisie-basketbal, omdat dit onder topsport valt”, zegt voorzitter Ramses Braakman. “Sommige gemeentes hebben daar een verklaring voor nodig van NOC*NSF of van de DBL. Dat zijn we nu aan het inventariseren.”

Zo blijft de Apollohal, de thuishaven van Apollo Amsterdam, de komende weken dicht. De Amsterdamse ploeg mag wel trainen in de Sporthallen Zuid. De Maaspoort in Den Bosch en MartiniPlaza in Groningen blijven ook open.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Maar met sporthallen die van de gemeente zijn, moeten we aparte afspraken maken. Ik verwacht daar geen problemen mee”, zegt Braakman. “De clubs hebben aan een sleutel genoeg. Ze zetten het licht in de hal aan en ze kunnen trainen, twee keer per dag. Douchen doen de spelers thuis.”

Het is de bedoeling dat de Dutch Basketball League op 16 januari wordt hervat. Alle spelers worden twee keer per week getest op het coronavirus.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Handballers zijn nog aan het inventariseren

De Nederlandse handbalbond, die vorige week ook toestemming van de overheid kreeg om de topcompetitie weer op te starten, is bezig met een inventarisatie van mogelijke problemen met de sluiting van sporthallen.

“De ene club zal wel naar binnen kunnen, de andere niet”, zegt voorzitter Tjark de Lange. “We zijn dat nu aan het uitzoeken.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement