Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Schumacher na F1-trainingsdebuut: ‘Dit gaat niet snel vervelen’

Waar Mick Schumacher vorig jaar al twee F1-testdagen afwerkte, had het trainingsdebuut dit jaar op de Nürburgring moeten volgen. Dat idee ging echter letterlijk en figuurlijk de mist in. De Formule 2-kampioen moest zodoende wachten tot de laatste race van het Formule 1-seizoen, maar kreeg in Abu Dhabi alsnog de verdiende kans. “Ik had vandaag geen hartslagmeter om, maar het was zeker wel enerverend om mijn eerste ronden af te leggen en om te zien hoe het team werkt. Echt mooi om dat een keer zelf mee te maken”, blikt Schumacher terug.

“Deze auto’s zijn natuurlijk veel sneller dan Formule 2-bolides en ze zijn ook veel lichter. Dat maakt deze wagens veel directer in de bochten. Het voelt erg fijn om te rijden, moet ik zeggen. Dit gaat absoluut niet zo snel vervelen”, lacht Schumacher weten in gesprek met onder meer Motorsport.com. Toch blijft de Duitser relatief kalm onder alle opgedane ervaringen. “Het verschil tussen deze eerste training en de testdagen die ik vorig jaar al heb afgewerkt, is niet zo groot. Daarom was ik ook niet zo nerveus en kon ik me goed concentreren op het rijden zelf.”

Lees ook:

Schumacher refereert daarmee aan eerdere testdagen voor Ferrari en Alfa Romeo op het Bahrain International Circuit in 2019. Ditmaal stapte hij logischerwijs in bij het team waar hij volgend jaar ook voor rijdt: Haas. De eerste kennismaking met de manschappen van Guenther Steiner is goed verlopen, al weet Schumacher nog niet precies hoe de personeelsbezetting er aan zijn kant van de garage uit gaat zien. “Ik heb vandaag nog gewerkt met Gary, dat is eigenlijk de race-engineer van Kevin Magnussen. Dat verliep goed, al weet ik niet precies hoe het volgend jaar gaat. Dat is ook aan het team, maar ik weet zeker dat ze de juiste keuzes maken.”

Schumacher blijft de rest van het weekend overigens bij het team van Haas en zal zich nadien in alle rust voorbereiden op de echte vuurdoop in 2021. “Maar eerst zullen we rond de kerstdagen wel enkele vrije dagen nemen. Dat heeft iedereen volgens mij ook hard nodig na zo’n gek en vooral hectisch jaar. Desondanks zullen mijn gedachten ook dan nog wel bij het racen blijven en bij wat ik volgend jaar moet doen. In die periode zullen er ook zeker volgende gesprekken met het team plaatsvinden om alles te regelen voor volgend jaar.”

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Atletiek

De 29-jarige Koreman won de race over 42,195 kilometer door de Oostenrijkse hoofdstad in 2:11.07. Daarmee verbeterde hij niet alleen zijn persoonlijk record met...

voetbal

Jacob Bruun Larsen kwam bij Hoffenheim niet veel aan spelen toe in de Bundesliga. Er werd naar een oplossing gezocht voor de de Deense...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Basketbal

Harden is zonder mondkapje te zien in een video van een drukbezocht feestje. Het is spelers verboden naar bars of nachtclubs en naar bijeenkomsten...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

Wielrennen

Voor Van der Poel is het zijn eerste nederlaag in het veld in een jaar tijd. Op 14 december vorig jaar moest hij in...

Basketbal

Antetokounmpo, die een contract had tot medio 2021, gaat vanaf het seizoen 2021/2022 in vijf jaar in totaal 228,2 miljoen dollar (187,69 miljoen euro)...

Basketbal

LeBron James heeft in de nach van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) een valse start van het NBA-seizoen niet kunnen voorkomen voor Los Angeles...

voetbal

Real Madrid had in de eerste helft 77 procent balbezit en was duidelijk de bovenliggende partij. Toch slaagde het team van Zidane er de...

Advertisement