Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Almere City slaat dankzij Jong Ajax gat met De Graafschap

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met De Graafschap; op de Vijverberg eindigde het duel in 2-2. Almere City wist maximaal te profiteren van het gelijkspel in Doetinchem, dat zelf in een spannend duel Telstar versloeg: 2-3. Dankzij de driepunter en het puntverlies bij de directe concurrent heeft Almere City de voorsprong op de ranglijst vergroot tot vijf punten. Almere City komt in punten gelijk met koploper Cambuur Leeuwarden dat nog een wedstrijd tegoed heeft; De Graafschap volgt op de derde plek met 31 punten. Nummer vijf NAC Breda raakt door een doelpuntloos gelijkspel tegen Go Ahead Eagles verder achterop.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Graafschap – Jong Ajax 2-2
In de twaalfde minuut slaagde De Graafschap erin op voorsprong te komen. Ralf Seuntjens dacht de treffer op zijn naam te krijgen na een schot uit de draai, maar het was Terrence Douglas die de bal zodanig van richting veranderde dat hij een eigen doelpunt toegewezen kreeg. Vier minuten na de openingstreffer maakten de Amsterdamse beloften al gelijk. Arjany Martha kreeg een dieptebal en liep rechtstreeks naar het zestienmetergebied, waarna hij zijn man uitkapte en de keeper verschalkte: 1-1.

Halverwege de eerste helft wist Seuntjens zijn naam alsnog op het scorebord te krijgen, die op aangeven van Julian Lelieveld zijn ploeg opnieuw aan de leiding bracht: 2-1. Vlak na de goal kreeg De Graafschap echter een fikse tik te verwerken toen Danny Verbeek een directe rode kaart gepresenteerd kreeg. De Doetinchemmers hielden met tien man lang stand, maar de onvermijdelijke gelijkmaker viel tien minuten na rust. De zojuist ingevallen Sontje Hansen kreeg de bal net buiten de zestien voor zijn voeten en haalde prachtig uit: 2-2. De thuisploeg kreeg nog drie opgelegde kansen in de slotfase, maar De Graafschap kon puntverlies niet meer voorkomen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Telstar – Almere City FC 2-3
Na iets meer dan een minuut spelen was het Almere City dat de score al wist te openen. Xian Emmers kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip aangespeeld vanaf links, waarna hij draaide en ineens uithaalde: 0-1. Amper zes minuten na de openingstreffer verdubbelde Almere CIty de marge. Opnieuw was Emmers trefzeker: ditmaal kreeg de spits de bal aangespeeld vanaf de rechterkant en schoot feilloos de 0-2 binnen. Al in de tiende minuut wist Ilias Alhaft er zelfs 3-0 van te maken. De buitenspeler soleerde knap naar de achterlijn aan de rechterkant van het doel, waarna hij uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek toch nog knap binnenschoot.

De doelpunten leven maar vallen in IJmuiden, want het was Glynor Plet die na ruim een kwartier spelen namens Telstar iets terugdeed. De spits werd de diepte ingestuurd, draaide zijn tegenstander dol en schoof de bal vervolgens overtuigend in de verre hoek: 1-3. Na een impasse van vijftig minuten bracht de thuisploeg de spanning halverwege de tweede helft weer helemaal terug in de wedstrijd. Na een hoekschop bleef de bal hangen in de doelmond van Almere, waarna Ilias Bronkhorst het laatste zetje gaf en de 2-3 maakte. Uiteindelijk kwamen de teams niet meer tot scoren en konden de bezoekers opgelucht ademhalen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement